Güneş Yolculukları Göksel Mahallemizin Bir Turu

Güneş Yolculukları: Göksel Mahallemizin Kalınlığında Gezinmek Güneş sistemi, sekiz gezegen, bir cüce gezegen, oldukca sayıda uydu, asteroit, kuyruklu star ve Güneş’in çevresinde dönen öteki nesnelerden oluşan bir topluluktur. Güneş, güneş sistemindeki en büyük nesnedir ve güneş sisteminin hacminin ortalama %99,8’ini oluşturur. Gezegenlerin tamamı Güneş’in çevresinde hemen hemen dairesel bir yörüngede dönen küresel gövdelerdir. Gezegenler iki gruba ayrılır: iç gezegenler ve dış gezegenler. İç gezegenler Merkür, Venüs, Dünya ve Mars’tır. Dış gezegenler Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün’dür. II. Güneş Güneş bir yıldızdır. Yıldızlar, fer ve sıcaklık üreten büyük, sıcak gaz toplarıdır. Güneş, Dünya’ya en yakın yıldızdır ve Dünya’ya ulaşan enerjinin çoğunun deposudur. Güneş, Dünya’nın çapının ortalama 109 katıdır ve hacmi Dünya’nın ortalama 330.000 katıdır. Güneş sıklıkla hidrojen ve helyumdan doğar. III. Gezegenler Gezegenler, Güneş’in çevresinde hemen hemen dairesel bir yörüngede dönen küresel gövdelerdir. Gezegenler iki gruba ayrılır: iç gezegenler ve dış gezegenler. İç gezegenler Merkür, Venüs, Dünya ve Mars’tır. Dış gezegenler […]

Güneş Yolculukları Göksel Mahallemizin Bir Turu

Güneş Yolculukları: Göksel Mahallemizin Genişliğinde Gezinmek

Güneş Yolculukları: Göksel Mahallemizin Kalınlığında Gezinmek

Güneş sistemi, sekiz gezegen, bir cüce gezegen, oldukca sayıda uydu, asteroit, kuyruklu star ve Güneş’in çevresinde dönen öteki nesnelerden oluşan bir topluluktur. Güneş, güneş sistemindeki en büyük nesnedir ve güneş sisteminin hacminin ortalama %99,8’ini oluşturur. Gezegenlerin tamamı Güneş’in çevresinde hemen hemen dairesel bir yörüngede dönen küresel gövdelerdir. Gezegenler iki gruba ayrılır: iç gezegenler ve dış gezegenler. İç gezegenler Merkür, Venüs, Dünya ve Mars’tır. Dış gezegenler Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün’dür.

Güneş Yolculukları: Göksel Mahallemizin Genişliğinde Gezinmek

II. Güneş

Güneş bir yıldızdır. Yıldızlar, fer ve sıcaklık üreten büyük, sıcak gaz toplarıdır. Güneş, Dünya’ya en yakın yıldızdır ve Dünya’ya ulaşan enerjinin çoğunun deposudur. Güneş, Dünya’nın çapının ortalama 109 katıdır ve hacmi Dünya’nın ortalama 330.000 katıdır. Güneş sıklıkla hidrojen ve helyumdan doğar.

III. Gezegenler

Gezegenler, Güneş’in çevresinde hemen hemen dairesel bir yörüngede dönen küresel gövdelerdir. Gezegenler iki gruba ayrılır: iç gezegenler ve dış gezegenler. İç gezegenler Merkür, Venüs, Dünya ve Mars’tır. Dış gezegenler Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün’dür.

Merkür

Merkür, güneş sistemindeki en minik gezegendir. Dünya’nın uydusu kadardır. Merkür’ün oldukca ince bir atmosferi ve oldukca sıcak bir yüzeyi vardır. Merkür’ün yüzeyi, asteroitlerin ve kuyruklu yıldızların çarpması kararı oluşan kraterlerle kaplıdır.

Venüs

Venüs, Güneş’ten ikinci gezegendir. Dünya ile neredeyse aynı boyuttadır, sadece sıklıkla karbondioksitten oluşan oldukca kalınca bir atmosferi vardır. Venüs’ün atmosferi oldukca sıcak ve yoğundur ve Güneş’in ısısını hapsederek Venüs’ü güneş sistemindeki en sıcak gezegen yapar. Venüs’ün yüzeyi volkanlar ve lav akıntılarıyla kaplıdır.

Toprak

Dünya, Güneş’ten üçüncü gezegendir. Güneş sisteminde hayatı desteklediği malum tek gezegendir. Dünya, sıklıkla nitrojen ve oksijenden oluşan kalınca bir atmosfere haizdir. Dünya’nın atmosferi bizi Güneş’in zararı dokunan radyasyonundan korur. Dünya’nın yüzeyi okyanuslar, kıtalar ve dağlarla kaplıdır.

Mars

Mars, Güneş’e uzaklık bakımından dördüncü gezegendir. Dünya’nın ortalama yarısı kadardır. Mars’ın ince bir atmosferi ve oldukca soğuk bir yüzeyi vardır. Mars’ın yüzeyi kraterler, volkanlar ve kanyonlarla kaplıdır. Mars’ın Phobos ve Deimos isminde iki uydusu vardır.

IV. Aylar

Merkür ve Venüs hariç bütün gezegenlerin uyduları vardır. Ay, bir gezegenin yörüngesinde dönen organik bir uydudur. Gezegenlerin uyduları değişik büyüklük ve şekillerdedir. Güneş sistemindeki en büyük uydu Jüpiter’in uydusu Ganymede’dir.

Merkür

Merkür’ün uydusu yoktur.

Venüs

Venüs’ün uydusu yoktur.

Toprak

Dünya’nın bir uydusu vardır, Luna. Luna, Dünya’nın ortalama dörtte biri büyüklüğündedir. Luna’nın yüzeyi kraterler, dağlar ve maria (lav ovaları) ile kaplıdır.

Mars

Mars’ın Phobos ve Deimos isminde iki uydusu vardır. Phobos ortalama 12 mil (19 kilometre) çapındadır ve Deimos ortalama 7 mil (11 kilometre) çapındadır. Phobos ve Deimos oldukca minik ve gayri muntazam şekillidir.

İlgili İçerikler  Yerçekiminin Ötesinde Ağırlıksızlık Diyarına Bir Yolculuk

V. Asteroitler

Asteroitler, Güneş’in çevresinde dönen minik, kayalık nesnelerdir. Asteroitler, Mars ve Jüpiter’in yörüngeleri içinde bulunan asteroit kuşağında bulunur. Asteroit kuşağı milyonlarca asteroitten doğar, sadece bir çok oldukca küçüktür. Asteroit kuşağındaki en büyük asteroit, ortalama 5

Antet Yanıt
Güneş Sistemi Güneş Sistemi, sekiz gezegen, bir cüce gezegen ve Güneş’in yörüngesinde dönen birçok uydu, asteroit, kuyruklu star ve meteoroidden oluşan bir topluluktur.
Güneş Mahallesi Güneş mahallesi, Güneş’in kütle çekim tesirinin hakim olduğu feza bölgesidir.
Göksel Navigasyon Göksel navigasyon, yıldızları gözlemleyerek Dünya üstündeki konumunuzu bulma sanatıdır.
Feza Araştırmaları Feza keşfi, insanlı feza uçuşları ve robotik feza sondaları vasıtasıyla dış uzayın araştırılmasıdır.
Yıldızlararası Yolculuk Yıldızlararası yolculuk, yıldızlar ya da star sistemleri içinde meydana getirilen seyahattir.

II. Güneş

Güneş, güneş sistemimizin merkezindeki yıldızdır. Fer ve sıcaklık yürüyerek parlayan gazlardan oluşan sıcak bir toptur. Güneş, güneş sistemimizdeki en büyük nesnedir ve güneş sisteminin hacminin %99,8’inden fazlasını oluşturur.

Güneş, Dünya’nın çapının ortalama 109 katıdır ve hacmi Dünya’nınkinin ortalama 330.000 katıdır. Güneş’in yüzey sıcaklığı ortalama 5.778 K (9.941 °F) ve çekirdek sıcaklığı ortalama 15 milyon K’dir (27 milyon °F).

Güneş, Dünya’daki hayat için ana enerji deposudur. Bitkilerin büyümesini ve hayvanların yaşamasını elde eden sıcaklık ve ışığı sağlar. Güneş ek olarak Dünya’nın havasını ve iklimini de yönlendirir.

III. Gezegenler

Güneş sistemimizdeki gezegenler iki ana gruba ayrılır: iç gezegenler ve dış gezegenler. İç gezegenler Merkür, Venüs, Dünya ve Mars’tır. Kaya ve metalden oluşurlar ve Güneş’e nispeten yakın bir konumdadırlar. Dış gezegenler Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün’dür. Gaz ve buzdan oluşurlar ve Güneş’ten daha uzaktadırlar.

Her gezegenin kendine has benzersiz özellikleri vardır. Merkür, Güneş’e en yakın ve en minik gezegendir. Oldukca ince bir atmosferi ve oldukca sıcak bir yüzeyi vardır. Venüs, Güneş’e en yakın ikinci gezegendir. Kalınca bir karbondioksit atmosferiyle kaplıdır ve oldukca sıcak bir yüzeyi vardır. Dünya, Güneş’e en yakın üçüncü gezegendir. Hayatı desteklediği malum tek gezegendir. Mars, Güneş’e en yakın dördüncü gezegendir. İnce bir atmosferi ve soğuk bir yüzeyi olan kırmızı bir gezegendir.

Jüpiter Güneş’ten beşinci gezegendir. Güneş sistemimizdeki en büyük gezegendir ve sıklıkla hidrojen ve helyumdan doğar. Satürn Güneş’ten altıncı gezegendir. Hem de bir gaz devi olup güzel halkalarıyla bilinir. Uranüs Güneş’ten yedinci gezegendir. Yana yatmış bir gaz devi. Neptün Güneş’ten sekizinci ve en uzak gezegendir. Uranüs’e benzeyen bir gaz devi.

Güneş sistemimizdeki gezegenler devamlı hareket halindedir. Güneş’in çevresinde saat yönünün bilakis dönerler ve kendi eksenleri çevresinde dönerler. Gezegenlerin ek olarak yörüngelerinde dönen uyduları da vardır. Ay, Dünya’nın tek organik uydusudur.

Güneş Yolculukları: Göksel Mahallemizin Genişliğinde Gezinmek

IV. Aylar

Güneş sisteminin uyduları büyüleyici ve muhtelif bir nesne grubudur. Boyutları, ufak, havasız kayalardan gezegenlerle karşılaştırılabilir büyüklükteki büyük, buzlu dünyalara kadar değişmiş olur. Güneş sisteminin uyduları feza araçları tarafınca kapsamlı bir halde incelendi ve oluşumları ve evrimleri hakkındaki oldukca sayıda informasyon ortaya çıkardılar.

İlgili İçerikler  Kozmik Tuval Astronomide Görsel Bir Yolculuk

Güneş sisteminin uyduları iki ana gruba ayrılabilir: iç uydular ve dış uydular. İç uydular Mars’ın yörüngesinde yer alırken, dış uydular Neptün’ün yörüngesinin ötesinde yer alır. İç uydular çoğu zaman minik ve kayalıkken, dış uydular çoğu zaman daha büyük ve buzludur.

Güneş sisteminin iç uyduları içinde Merkür, Venüs ve Mars uyduları bulunur. Merkür’ün uyduları oldukca küçüktür ve iyi bilinmemektedir. Venüs’ün uyduları daha da küçüktür ve daha da azca tanınmaktadır. Mars’ın uyduları daha önemlidir, sadece tekrar de nispeten küçüktür.

Güneş sisteminin dış uyduları içinde Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün uyduları bulunur. Jüpiter’in uyduları en oldukca sayıda ve en muhtelif olanlardır. Boyutları ufak, havasız kayalardan büyük, buzlu dünyalara kadar değişmiş olur. Satürn’ün uyduları da oldukca sayıda ve çeşitlidir. Güneş sisteminin en büyük uydusu olan Titan’ı ihtiva ederler. Uranüs ve Neptün’ün uyduları Jüpiter ve Satürn’ün uydularından daha azca sayıda ve daha azca çeşitlidir.

Güneş sisteminin uyduları kozmik komşuluğumuzun büyüleyici bir parçasıdır. Güneş sisteminin çeşitliliğinin ve güzelliğinin bir kanıtıdırlar.

Güneş Yolculukları: Göksel Mahallemizin Genişliğinde Gezinmek

V. Asteroitler

Asteroitler, Güneş’in çevresinde dönen minik, kayalık nesnelerden oluşan bir gruptur. Mars ve Jüpiter’in yörüngeleri içinde bulunan asteroit kuşağında yer alırlar. Asteroitlerin, hiç tam olarak oluşmamış bir gezegenin kalıntıları olduğu düşünülmektedir.

Asteroit kuşağında milyonlarca asteroit vardır, sadece bir çok oldukca küçüktür. En büyük asteroit, ortalama 950 mil (1.500 kilometre) çapındaki Ceres’tir. Öteki mühim asteroitler içinde Pallas, Vesta ve Hygiea bulunur.

Asteroitler demir, nikel ve kobalt şeklinde kıymetli metallerin deposudur. Ek olarak potansiyel bir su ve öteki kaynak kaynağıdırlar. Gelecekte, asteroitleri bu kaynaklar için madencilik yapmamız mümkündür.

I. Güneş Sistemi

Güneş sistemi, Güneş’in çevresinde dönen gezegenler, uydular, asteroitler, kuyruklu yıldızlar ve öteki nesnelerden oluşan bir koleksiyondur. Güneş, Güneş sistemindeki en büyük nesnedir ve Güneş sisteminin hacminin ortalama %99,8’ini oluşturur. Gezegenlerin tamamı Güneş’in çevresinde saat yönünün bilakis rotatif ve kabaca aynı düzlemdedir. Gezegenler iki gruba ayrılır: iç gezegenler ve dış gezegenler. İç gezegenler Merkür, Venüs, Dünya ve Mars’tır. Dış gezegenler Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün’dür.

VII. Kuiper Kuşağı

Kuiper Kuşağı, Plüton şeklinde cüce gezegenler de dahil olmak suretiyle birçok buzlu nesneye ev sahipliği icra eden, Neptün yörüngesinin ötesindeki bir feza bölgesidir. Kuiper Kuşağı’nın, iç güneş sistemine giren birçok kuyruklu yıldızın deposu olduğu düşünülmektedir.

Kuiper Kuşağı, Güneş’ten ortalama 30 ila AU uzaklıkta uzanan geniş bir feza bölgesidir. Birkaç kilometreden yüzlerce kilometreye kadar değişen boyutlarda milyarlarca nesne ihtiva ettiği düşünülmektedir.

Kuiper Kuşağı iki bölgeye ayrılır: klasik Kuiper Kuşağı ve dağınık Kuiper Kuşağı. Klasik Kuiper Kuşağı, Güneş’ten 30 ile AU içinde yer alır ve malum Kuiper Kuşağı nesnelerinin çoğuna ev sahipliği yapar. Dağınık Kuiper Kuşağı, Güneş’ten AU’nun ötesinde yer alır ve Neptün’ün yerçekimi tarafınca dağılmış nesnelere ev sahipliği yapar.

Kuiper Kuşağı, iç güneş sistemine giren birçok kuyruklu yıldızın deposu olduğu düşünüldüğü için güneş sisteminin mühim bir parçasıdır. Kuiper Kuşağı ek olarak gelecekteki feza kaşifleri tarafınca kullanılabilecek su ve mineraller şeklinde kaynakların potansiyel bir deposudur.

İlgili İçerikler  Astro-Adventures Uzayın Sınırlarını Keşfetmek İçin Bir Kılavuz

Oort Bulutu

Oort Bulutu, Güneş Sistemi’ni çevreleyen, buzlu nesnelerden oluşan varsayımsal küresel bir bölgedir. Güneş’ten ortalama,000 ila,000 AU (8,2 ila 16,3 trilyon km) uzaklığa kadar uzandığı düşünülmektedir. Oort Bulutu, varlığını ilk başlarda 1950’de öneren Hollandalı gökbilimci Jan Oort’un ismini almıştır.

Oort Bulutu’nun, mahrek periyotları 200 yıldan fazla olan uzun dönemli kuyruklu yıldızların deposu olduğu düşünülüyor. Bu kuyruklu yıldızların dev gezegenlerin kütle çekim etkisiyle iç Güneş Sistemi’ne dağıldığı düşünülüyor.

Oort Bulutu, Güneş’ten oldukca uzakta yer almış olduğu için incelenmesi oldukca zor olsa gerek. Sadece gökbilimciler, Oort Bulutu’nun üyeleri olduğu kabul edilen birkaç nesneyi tespit edebildiler. Bu nesnelere “Oort Bulutu kuyrukluyıldızları” denir.

Oort Bulutu kuyrukluyıldızları çoğu zaman oldukca minik ve buzludur. Fazlaca eliptik yörüngelere sahiptirler ve Güneş etrafındaki bir yörüngeyi tamamlamaları binlerce sene sürebilir. Oort Bulutu kuyrukluyıldızları Güneş Sistemi’nin iç bölümüne girdiğinde Güneş tarafınca ısıtılabilir ve gökbilimciler tarafınca görülebilir hale gelebilirler.

Oort Bulutu, uzayın büyüleyici ve esrarengiz bir bölgesidir. Kuyruklu yıldızların doğduğu ve gökbilimcilerin Güneş Sistemimizin tarihini hâlâ öğrendiği bir yerdir.

IX. Heliosfer

Heliosfer, güneş rüzgarının hakim olduğu feza bölgesidir. Güneşin yüzeyinden yıldızlararası ortamın kenarına kadar uzanır ve bu da güneşten ortalama AU uzaklıktadır. Heliosfer, güneşten gelen yüklü parçacıklarla doludur ve bunlara güneş rüzgarı parçacıkları denir. Bu parçacıklar yüksek hızlarda hareket eder ve uydulara ve öteki feza araçlarına zarar verebilir. Heliosfer ek olarak Dünya’yı zararı dokunan güneş radyasyonundan korur.

Heliosfer iki bölgeye ayrılır: iç heliosfer ve dış heliosfer. İç heliosfer güneşe en yakın bölgedir ve yüksek yoğunlukta güneş rüzgarı parçacıkları ile karakterize edilir. Dış heliosfer güneşten en uzak bölgedir ve düşük yoğunlukta güneş rüzgarı parçacıkları ile karakterize edilir.

İç heliosfer ile dış heliosfer arasındaki sınıra heliopoz denir. Heliopoz, güneş rüzgarı basıncının yıldızlararası ortam basıncına eşit olduğu noktadır.

Heliosfer, devamlı değişen dinamik bir feza bölgesidir. Güneş rüzgarı parçacıkları yıldızlararası ortamla etkileşime girer ve bu etkileşim heliosferde yay şoku, heliosheath ve sonlandırma şoku şeklinde muhtelif özellikler yaratır.

S: Gezegen ile cüce gezegen arasındaki ayrım nelerdir?

A: Bir gezegen, bir yıldızın yörüngesinde dönen ve kendi yer çekiminin onu küresel bir şekle sokacak kadar büyük olan ve yörüngesini enkazdan temizlemiş bir gök cismidir. Bir cüce gezegen, bir yıldızın yörüngesinde dönen, kendi yer çekiminin onu küresel bir şekle sokacak kadar büyük olan sadece yörüngesini enkazdan temizlememiş bir gök cismidir.

S: Güneş’e en uzak gezegen hangisidir?

A: Güneş’e en uzak gezegen Neptün’dür. Neptün’ün Güneş’e uzaklığı ortalama 4,5 milyar mildir.

S: Güneş sistemindeki en büyük cisim hangisidir?

A: Güneş sistemindeki en büyük nesne Güneş’tir. Güneş, Dünya’nın çapının ortalama 109 katıdır ve hacmi Dünya’nın ortalama 330.000 katıdır.

Nazar Özçelik, teknoloji ve yaşam tarzı konularına olan derin ilgisiyle bilinen bir blog yazarıdır. Kiwife.com’un kurucusu olarak, teknolojinin günlük yaşantımızdaki etkilerini ve yaşam kalitesini artıran çözümleri paylaşma konusunda tutkuludur. Yılların deneyimiyle bilgi ve deneyimlerini okuyucularıyla buluşturarak, onların bilinçli seçimler yapmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

  • Toplam 158 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Kozmik Göçebeler Uzay Araştırmalarının Öncüleri

Gökyüzü 1 hafta önce

İçindekilerII. Kozmik Göçebe Olmanın YararlarıIII. Kozmik Göçebe Olmanın YararlarıIV. Kozmik Göçebe Olmanın ZorluklarıV. Kozmik Göçebe Olmak İçin En İyi BölgelerVI. Kozmik Göçebe Olmak İçin En İyi SüreVII. Kozmik Göçebe Olarak Iyi mi Para KazanılırKozmik Göçebe Olarak Güvende Kalmanın YollarıIX. Kozmik Göçebelerin Geleceği Kozmik göçebeler, yeni deneyimler ve data arayışıyla uzayın enginliğini dolaşan bireylerdir. Çoğu zaman bilinmeyeni keşfetme ve insan anlayışının sınırlarını zorlama arzusuyla motive olurlar. Kozmik göçebeler kendi başlarına ya da bir ekibin parçası olarak yolculuk edebilirler. Uzay gemileri, feza istasyonları ve hatta gezegenler dahil olmak suretiyle muhtelif araçlar kullanabilirler. Uzay göçebeleri, feza yolculuğunun tehlikeleri, uzun vakit evden uzakta olmanın getirmiş olduğu yalnızlık ve yeni ortamlara ahenk sağlamanın getirmiş olduğu zorluklar benzer biçimde bir takım zorlukla karşı karşıyadır. Sadece, kozmik göçebeler yeni bölgeler görme, yeni insanlarla tanışma ve değişik kültürler hakkındaki data edinme fırsatı da dahil olmak suretiyle bir takım yarar da deneyimlerler. Ek olarak yeni sınırları keşfetmeye ve yeni […]

Kozmolojinin Kuantum İkilemleri En Derin Alemlerden Gelen Bulmacalar ve Paradokslar

Gökyüzü 1 hafta önce

İçindekilerKuantum Fiziği Nelerdir?III. İkilemlerin MiktarlarıIV. Müşahit TesiriSchrödinger’in KedisiVI. EPR ParadoksuVII. Bell TeoremiVIII. Kuantum DolaşıklığıÇoklu Dünyalar Yorumu Kuantum İkilemleri, Bulmacalar ve Paradokslar Kuantum mekaniği, maddenin ve enerjinin atom ve atom altı düzeydeki davranışıyla ilgilenen bir fizik dalıdır. Enerji ve maddenin devamlı olmadığı, bunun yerine kuanta adında olan ayrı birimlerde var olduğu fikrine dayanır. Kuantum mekaniği, gerçeklik anlayışımızı zorlayan bir takım ikilem, bulmaca ve paradoksa yol açmıştır. Bunlardan en ünlüleri şunlardır: Müşahit tesiri Schrödinger’in kedisi EPR paradoksu Bell’in teoremi Kuantum dolanıklığı Çoklu dünyalar yorumu Bu paradokslar birtakım fizikçileri, evrenin bizim algıladığımız şeklinde olmadığına ve gerçeklik ile alakalı hemen hemen anlamaya başladığımız daha derin gerçeklerin olduğuna inanmaya yöneltmiştir. Kuantum ikilemleri, bulmacaları ve paradoksları ile alakalı daha çok informasyon için lütfen aşağıdaki kaynaklara bakın: Hususiyet Tarif Kuantum mekaniği Madde ve enerjinin atom ve atom altı düzeydeki davranışının incelenmesi Kozmoloji Evrenin kökeni, evrimi ve yapısının incelenmesi Paradoks Kendisiyle çelişiyor şeklinde gözüken ya da mantıksal olarak […]

Kozmik Öncüler Uzay Araştırmalarının Geleceğine Öncülük Ediyor

Gökyüzü 2 hafta önce

İçindekilerII. İlk AstronotlarIII. Uzay YarışıIV. Apollo ProgramıV. Uzay Mekiği ProgramıVI. Hususi Uzay UçuşuVII. Hususi Uzay UçuşuVIII. Astronotiğin GeleceğiIX. II. İlk Astronotlar III. Uzay Yarışı IV. Apollo Programı V. Uzay Mekiği Programı VI. Internasyonal Uzay İstasyonu VII. Hususi Uzay Uçuşu VIII. Astronotiğin Geleceği IX. Sıkça Sorulan Mevzular Hususiyet Tarif Astronotluk Uzay uçuşunun bilimi ve teknolojisi Astronot Uzaya yolculuk etmek suretiyle eğitilmiş birey Kozmik Evrene yahut dış uzaya ait Öncü Yeni bir şey meydana getiren yahut meçhul bir alanı keşfeden ilk birey Uzay Dünya atmosferinin ötesindeki bölge II. İlk Astronotlar İlk astronotlar, uzayda uçmak suretiyle seçilen bir öbek Amerikalı ve Sovyet adam ve hanımdı. Tüm bunlar son aşama eğitimli ve deneyimli pilotlardı ve cesaretleri ve risk alma istekleri sebebiyle seçilmişlerdi. İlk Amerikalı astronot, 1961 senesinde Mercury-Redstone 3 görevinde uçan Alan Shepard’dı. İlk Sovyet astronot, 1961 senesinde Vostok 1 görevinde uçan Yuri Gagarin’di. Ay’a ilk ayak basan astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin’di; […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele